Messi je najlepší ligový kanonier za rok 2013

NETKY.SK • 16 Január 2014, 14:48 • 2 min
Messi je najlepší ligový kanonier za rok 2013

BARCELONA - Najlepším kanonierom v 60 vybraných ligových futbalových súťažiach končiacich sa v roku 2013 sa stal Argentínčan Lionel Messi v službách španielskeho klubu FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný útočník dal v minulej ligovej sezóne 46 gólov a obhájil prvenstvo z predchádzajúcej edície. Druhú pozíciu obsadil, tak isto ako vlani, Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, ktorý strelil 34 gólov. Tretí skončil reprezentant Pobrežia Slonoviny Bony Wilfried z holandského tímu Vitesse Arnhem a Bolívijčan Carlos Saucedo z CD San José Oruro. Afričan už medzitým prestúpil do Swansea City. Poradie v elitnej desiatke doplnili Zlatan Ibrahimovič, William Ferreira, Edinson Cavani, Federico Nieto, Radamel Falcao a Graziano Pellé.

Poradie zverejnila Medzinárodná federácia futbalových historikov a štatistikov (IFFHS).

Konečné poradie gólovo najproduktívnejších futbalistov v ligových zápasoch v sezónach končiacich sa v kalendárnom roku 2013 podľa IFFHS:
1. Lionel Messi (FC Barcelona/Arg.) 46 gólov, 2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portug.) 34, 3. Bony Wilfried (Vitesse Arnhem/Pobr. Slon.) a Carlos Saucedo (CD San José Oruro/Bol.) obaja po 31, 5. Zlatan Ibrahimovič (Paríž Saint-Germain/Švéd.) a William Ferreira (FC Bolivar/Urug.) obaja po 30, 7. Edinson Cavani (SSC Neapol/Urug.) a Federico Nieto (Deportivo Quito/Arg.) obaja po 29, 9. Radamel Falcao (Atlético Madrid/Kol.) 28, 10. Graziano Pellé (Feyenoord Rotterdam/Tal.) 27.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona