Messi je mimo Barcelony ako Mr. Hyde - v 16 zápasoch v rade nedal gól..

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 07:14 • 2 min
Messi je mimo Barcelony ako Mr. Hyde - v 16 zápasoch v rade nedal gól..

Messi je mimo Barcelony ako Mr. Hyde - v 16 zápasoch v rade nedal gól.

slovakia

left justify in out

img

Lionel Messi vyzýva svetové médiá, aby neporovnávali jeho klub FC Barcelona s argentínskou futbalovou reprezentáciou. Ťažko však môže zabrániť tomu, že si verejnosť všíma čoraz viac určitú schizofréniu jeho výkonov. V barcelonskom tíme doktor Jekyll, mimo neho Mr. Hyde - s trochou nadsadenia je tento titul z literárnej klasiky azda najviac sa núkajúcim. Messi má za katalánsky klub priemer približne gól na zápas, kým v súťažnom dueli za národnú reprezentáciu nedal v uplynulých 16 vystúpeniach v rade ani jeden! A vo väčšine prípadov zlyhal aj herne.
      Naozaj sa mnohé veci porovnávať nedajú, ale toto je už veľký extrém. Messi si to u médií, ktoré ho v uplynulých mesiacoch takmer denne oslavovali, "zavaril" výkonmi na prebiehajúcich majstrovstvách Južnej Ameriky. Teda na druhom najvýznamnejšom svetovom fóre, na akom môže táto megahviezda súčasného futbalu štartovať. Copa America sa hrá v Argentíne a domáca reprezentácia v kvartete semifinalistov chýba. Lionel Messi v úvodných dvoch zápasoch skupiny totálne sklamal a z piskotu fanúšikov išlo prirodzene najviac na jeho hlavu. Potom nasledovala opäť "messiáda", keď sa po víťazstve nad Kostarikou (3:0) nehovorilo opäť o nikom inak, ako o útočníkovi FC Barcelona, hoci za štandardných okolností by sa zrejme ospevoval výkon dvojgólového strelca Agüera.    
      Možno až prílišné a neustále ódy Messimu škodia tam, kde je zodpovednosť na jeho osobe. V tej eufórii si viacerí neuvedomili, že Kostarika bola v podstate exhibičným zážitkom, keď ako pozvaný hosť na Cope vystupovala s výberom do 22 rokov... No vo štvrťfinále prišiel do cesty silný Uruguaj a Messi to opäť nezvládol. V prvom polčase zopár tradičných parádnych ťahov, v druhom sa vytratil a záblesky v predĺžení nestačili. Najlepší svetový kanonier uplynulých troch rokov sa dostal do jedinej čistej šance a nepremenil ju. Jeho tím sa v krajine ocitol pod ostrou paľbou kritiky. Ako píše Reuters, ozývajú sa dokonca hlasy, že by nemal vôbec reprezentovať a radšej sa sústrediť na svoj futbal v Barcelone...
      "Nemyslím si, že existuje niekto, kto sa cíti fajn, keď je vypískaný a verbálne napádaný. My sme tí prví, ktorí chceme veci robiť dobre, ale je chybou porovnávať mužstvo s Barcelonou. V Barcelone všetci spolu pracujeme dlhý čas. V národnom tíme sa snažíme robiť veci podobne, teda držať kontrolu nad loptou, diktovať rytmus hry, ale porovnávať to nemožno, ani z hľadiska tímov, ani z hľadiska individualít," hovorí Messi.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies