Messi hrdinom zápasu: Brankári študujú moje penalty stále viac, Mertesacker: Nezaslúžili sme si nič

NETKY.SK • 24 Február 2016, 09:15 • 2 min
Messi hrdinom zápasu: Brankári študujú moje penalty stále viac, Mertesacker: Nezaslúžili sme si nič

LONDÝN - Hrdinom utorňajšieho prvého zápasu osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 medzi Arsenalom Londýn a FC Barcelona (0:2) bol argentínsky útočník hostí Lionel Messi.

slovakia

left justify in out

Strelil oba góly svojho mužstva, navyše do siete českého brankára Petra Čecha, ktorého v doterajších šiestich vzájomných dueloch ani raz neprekonal.


"Prvý polčas bol naozaj ťažký. Domáci boli silní, ale vedeli sme, že po prestávke nebudú schopní udržať vysoké tempo. Z našej strany to bol skvelý výkon, dosiahli sme dobrý výsledok proti naozaj kvalitnému súperovi," vyhlásil pre TV3 28-ročný rodák z Rosaria.


Hráči Arsenalu v 71. min prepadli pri bránení útočného tria Barcelony, na konci akcie Suáreza s Neymarom bol zakončujúci Messi. Úradujúci najlepší futbalista sveta poistil triumf hostí v 83. min, keď si vypýtal pokutový kop a následne ho aj sám zrealizoval.


"Uspeli sme ďaleko od domova a máme v rukách veľký tromf, ale ešte príde odveta. Som rád, že som premenil pokutový kop. Brankári študujú moje penalty stále viac a viac," doplnil Messi.

 

"Vôbec sme nezačali dobre. Po prestávke sme však zabrali. Pred odvetou sme dosiahli dobrý rezultát. Súper hral dobre, ale nám stačila jedna šanca a skórovali sme. V druhom stretnutí si musíme udržať koncentráciu. Ak postúpime, potom môžeme oslavovať," ponúkol svoj pohľad na priebeh duelu pre portál football-espana.net defenzívny záložník Barcelony Sergio Busquets. Podľa domáceho kapitána Pera Mertesackera postihol "kanonierov" trest za taktické chyby.

 

"Teraz je to pre nás ťažké. Mali sme doma aspoň raz skórovať. Nepodarilo sa nám to a to je dôvod, prečo sme si nič iné nezaslúžili. V priebehu stretnutia sme mali dobré úseky hry, počas ktorých sme si vytvorili niekoľko šancí. Myslím si, že najmä v prvom polčase sme si počínali veľmi dobre. Stále máme šancu, hoci malú. Momentálne sa musíme ďalej sústrediť na Premier League a v odvete sa pokúsime čeliť Barcelone s rovnakou gurážou a odvahou ako v utorok," skonštatoval pre BT Sport nemecký majster sveta v službách Arsenalu Mertesacker.


"Boli sme dostatočne kompaktní, ale nemali sme toľko šťastia ako Barcelona. Pred bránkou súpera musíme byť viac ´smrtiaci´," povedal ďalší z obrancov londýnskeho tímu Héctor Bellerín, ktorý vyrastal v mládežníckom tíme "Blaugranas". "Bolo zvláštne čeliť Barcelone. Je to miesto, kde som vyrástol. Teraz však nosím dres Arsenalu a som pyšný na to, že hájim jeho farby," dodal 20-ročný Španiel. "Je to frustrujúce. Rozdiel bol akurát v tom, že oni využili svoje šance," skonštatoval český brankár Arsenalu Petr Čech.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona