Messi exceloval, proti Bilbau mal prsty vo všetkých 5 góloch

NETKY.SK • 9 Február 2015, 12:47 • 2 min
Messi exceloval, proti Bilbau mal prsty vo všetkých 5 góloch

BARCELONA - Náskok Realu Madrid na čele španielskej futbalovej La Ligy pred rivalom FC Barcelona sa scvrkol len na jediný bod.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" cez víkend utrpel fiasko v derby s majstrovským Atleticom 0:4 a Katalánci v pohode triumfovali v Bilbau 5:2. Na čele má Real 54 bodov, Barcelona 53 a tretie Atletico 50.
     

"Barca" ťahá vo všetkých súťažiach sériu deviatich výhier. V Bilbau sa očakávalo, že domáci favoritovi sťažia život, no opak bol pravdou. Hostia predviedli krásne ofenzívne divadlo, ktorého ústrednou postavou bol Argentínčan Lionel Messi. Ten najprv z priameho kopu aj s prispením teču v múre otvoril skóre, potom pripravil palebnú pozíciu Luisovi Suarezovi. Pri treťom góle Suarez nacentroval na Messiho na zadnej žrdi a jeho zakončenie si zrazil do siete domáci Oscar De Marcos. Pri štvrtom góle vyslal prihrávku do presného zakončenia Neymarovi opäť Messi a pri piatom góle si Argentínčan nádherne povodil celú domácu obranu, skvelou prihrávkou za chrbát domácich zadákov vyslal Sergia Busquetsa, ktorého spätný pas poslal pätičkou do siete Pedro.
     

"Je privilégiom hrať spolu s dvoma fenomenálnymi hráčmi Messim a Neymarom. Užívam si to. Očakávali sme ťažký zápas, no pomohli nám rýchle góly. Hoci Bilbao bojovalo až do konca," povedal Uruguajčan Suarez.
     

Barcelonu už v stredu čaká prvý zápas semifinále Španielskeho kráľovského pohára doma s Villarrealom. "Najdôležitejšie teraz je, aby sme ďalej pokračovali takýmto spôsobom, aj v stredu proti Villarrealu. Všetko ide momentálne dobre a naše výsledky sú excelentné. Ale nemôžeme sa uspokojiť," povedal tréner Barcelony Luis Enrique.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona