Messi dvojgólovým katom Eibaru, Barcelona pôjde do El Clasica ako líder

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 13:05 • 2 min
Messi dvojgólovým katom Eibaru, Barcelona pôjde do El Clasica ako líder

MADRID - Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v sobotňajšom zápase 27. kola španielskej Primera Division na ihrisku Eibaru 2:0 a upevnili si vedenie v súťaži. O oba góly hostí sa postaral argentínsky útočník Lionel Messi.

slovakia

left justify in out

Najskôr v 31. minúte po ruke domáceho Borju Ekizu premenil pokutový kop a v 55. minúte po rohovom kope Ivana Rakitiča presnou hlavičkou upravil na konečných 2:0, čím potvrdil ôsmu ligovú prehru Eibaru v sérii. V tabuľke strelcov sa Messi odpútal od svojho veľkého rivala Cristiana Ronaldo a na konte má 32 gólov, Portugalčan ich nastrieľal o dva menej.
      

Pred Realom Madrid majú Katalánci náskok štyroch bodov, pravda, ich úhlavný rival mohol manko skresať na jeden bod v prípade triumfu v nedeľňajšom večernom súboji, v ktorom hostil Levante a polepšiť si mohol aj Ronaldo. "Podali sme solídny výkon proti mužstvu, ktoré nám narobilo veľa problémov. Súper veľmi dobre bránil a na jeho malom ihrisku sa nám ťažšie kombinovalo, napriek tomu sme dokázali streliť dva góly a veľmi inteligentným spôsobom sme si ustrážili víťazstvo. V ďalšom kole nás čaká El Clasico, do ktorého pôjdeme v psychologickej výhode ako lídri súťaže," povedal kormidelník Barcelony Luis Enrique. Jeho tím na budúcu nedeľu na Nou Campe privíta Real Madrid v dueli, ktorý môže veľa napovedať v boji o titul. "Chceli sme získať tri body, takže sme spokojní. Dobrý výsledok nám dodá sebavedomie do blížiacich sa zápasov proti Manchestru City a Realu Madrid," konštatoval stopér Barcelony Marc Bartra.
      

Proti Eibaru sa do klubových análov zapísal stredopoliar Barcelony Xavi, ktorý nastúpil na rekordný 750. zápas. Do hry zasiahol ako striedajúci hráč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona