Messi dosiahol 22. hetrik v lige, Enrique ustálil jedenástku

NETKY.SK • 19 Január 2015, 08:37 • 2 min
Messi dosiahol 22. hetrik v lige, Enrique ustálil jedenástku

LA CORUŇA - Futbalista FC Barcelona Lionel Messi sa v nedeľu tešil z 22. hetriku v La Lige, druhýkrát v kariére zaznamenal tri góly v jednom stretnutí do siete La Corune.

slovakia

left justify in out

Na Estádio Riazor sa presadil už v desiatej minúte netypicky hlavičkou, keď zužitkoval presný center Rakitiča. Na 2:0 zvýšil po kombinácii troch hviezd Kataláncov s Neymarom a Luisom Suárezom. Dvadsaťsedemročný Argentínčan skompletizoval hetrik v 62. min. Proti Deportivu dosiahol hetrik už aj v októbri 2012 pri výhre 5:4. Barcelona tentoraz vyhrala v La Coruni 4:0, keď si dal vlastný gól Sidnei. Katalánci momentálne v ligovej tabuľke zaostávajú za Realom o jeden bod, ich veľký rival má zápas k dobru.

 

Messi dosiahol v drese Barcelony vo všetkých súťažiach celkovo tridsiaty hetrik a po Telmovi Zarrovi je druhým futbalistom španielskych tímov s týmto počtom trojgólových zápasov. V prvej polovici La Ligy 2014/2015 má na svojom konte Argentínčan devätnásť presných zásahov. "Naša hra sa neustále zlepšuje, nie je to iba o dnešnom zápase. Keď dáme prvý gól, potom sa nám vždy hrá lepšie. Veľmi nám pomohla posledná výhra nad Atléticom. Momentálne sme v tíme ako jedna veľká rodina," uviedol Ivan Rakitič. 

 

Podľa trénera Barcelony Luisa Enriqueho si Messi počas celej sezóny udržiava vysoký štandard. Argentínčanovo predstavenie prišlo po týždni špekulácií o tom, či zostane v Barcelone aj v budúcnosti. "Počas celej sezóny podáva skvelé výkony, jeho úroveň hry nepadá. Celé mužstvo navyše v poslednom čase zvýšilo intenzitu pri bránení. Musíme byť rovnako efektívni v útoku i obrane. Sú veci, ktoré ešte musíme zlepšiť. Ale dnešné víťazstvo nám v tom môže pomôcť," skonštatoval tréner Luis Enrique. 

 

Kouč v posledných týždňoch neustále miešal zostavou. V La Coruni však nastúpila rovnaká jedenástka ako proti Atléticu Madrid. "Vždy si vyberám mužstvo, ktoré je v danej chvíli to najlepšie a má šancu vyhrať. Stále sa snažím, aby sme boli silnejší," priznal Enrique. 

 

Trénera podporil aj kapitán mužstva Andrés Iniesta, podľa ktorého nie je zlé rotovanie hráčov. "Všetci v tíme sa potom cítia užitoční a dôležití. Navyše v dôležitých fázach sezóny sú všetci čerství. Všetci veríme trénerovi, že vyberá najlepšiu zostavu," tvrdí Iniesta, ktorý sa už so spoluhráčmi pripravuje na pohárové duely s Atléticom Madrid. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies