Messi chce zvýšiť ofenzívnu silu, pre Irán zápas histórie

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 11:15 • 2 min
Messi chce zvýšiť ofenzívnu silu, pre Irán zápas histórie

BELO HORIZONTE - Futbalisti Argentíny si môžu už po druhom vystúpení v základnej F-skupine na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii zabezpečiť postup do osemfinále šampionátu.

slovakia

left justify in out

Ak zverenci Alejandra Sabellu zopakujú plný bodový zápis z úvodného duelu proti Bosne a Hercegovine aj v sobotňajšom dueli proti Iránu, postúpia v predstihu do vyraďovacích bojov. Proti "albicelestes" sa postaví na štadióne Mineirao v Belo Horizonte nevyspytateľný ázijský tím, ktorý v prvom stretnutí dosiahol bezgólovú remízu s favorizovanou Nigériou.

 

"Vynasnažíme sa prekonať ich obranný val. Niekedy to však býva dosť ťažké, keď protivník bráni so všetkými hráčmi. Na trávniku nie je veľa priestoru. My však v ofenzíve disponujeme kvalitnými futbalistami na čele s Leom (Messi, pozn.), verím, že sa presadíme. Iráncov určite nepodceníme, v zápase musíme byť trpezliví. Pomohol by nám rýchly gól v súperovej sieti," vyjadril sa pre oficiálnu internetovú stránku FIFA brankár Argentíny Agustin Orion. 

 

Spomenutý štvornásobný najlepší futbalista planéty Lionel Messi sa "porozprával" s trénerom Sabellom, pretože mal dojem, že proti Bosne nastúpila Argentína v nie príliš ofenzívnom zložení. "Až po prechode na systém 4-3-3 v druhom polčase to bolo z našej strany lepšie, mali sme viac šancí a dokázali sme skórovať. Verím, že zvíťazíme aj v sobotu a nastrieľame nejaké góly," poznamenal ofenzívny klenot argentínskeho mužstva i španielskeho klubu FC Barcelona. 

 

Futbalisti Iránu si uvedomujú, že v Belo Horizonte nastúpia proti ašpirantovi na popredné umiestnenie. "Proti Argentíne pôjde o najväčší a najdôležitejší zápas v iránskej futbalovej histórii. Hrať proti Messimu a spol. považujeme za obrovskú výzvu. Moji zverenci nechajú na trávniku všetky sily, budú bojovať," skonštatoval portugalský kouč Iránu Carlos Queiroz. 

 

Útočník Reza Ghoochannejhad doplnil, že bod do tabuľky o remíze s Nigériou ho potešil. "Zvolili sme výbornú taktiku. V sobotu proti Argentíne nemáme čo stratiť, kvalitný výkon i rezultát by bol povzbudením pred stredajším záverečným duelom proti Bosne a Hercegovine,“ priznal 27-ročný útočník anglického Charltonu a dodal: "Chceme si sobotňajší duel užiť. Argentína je favorit, tlak bude na jej pleciach. Musíme však byť aspoň takí odolní ako proti Nigérii." Duel Argentína - Irán má v sobotu 21. júna začiatok o 18.00 h SELČ. Hlavným rozhodcom bude Milorad Mažič zo Srbska, na čiarach mu budú pomáhať krajania Milovan Ristič a Dalibor Djurdjevič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona