Messi chce s Argentínou konečne vyhrať trofej

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 07:57 • 2 min
Messi chce s Argentínou konečne vyhrať trofej

CONCEPCIÓN - Futbalový fenomén Lionel Messi v stredu vyhlásil, že by rád so svojimi spoluhráčmi z argentínskej reprezentácie vyhral juhoamerický šampionát Copa América.

slovakia

left justify in out

"Albicelestes" čakajú na ďalšie prvenstvo z Copa América dlhých 22 rokov, naposledy sa radovali v roku 1993 v Ekvádore, keď vo finále zdolali Mexiko 2:1. To mala superhviezda FC Barcelona Messi šesť rokov. Štvornásobný najlepší hráč sveta v tohtoročnom semifinálovom dueli proti Paraguaju (6:1) síce neskóroval, bol však pri piatich góloch svojho mužstva a na tri presné zásahy asistoval. V sobotu čaká na Argentínu vo finálovom dueli domáce Čile. Pre Messiho a spol. to bude druhá šanca získať veľkú trofej, naposledy k nej zverenci Gerarda Martina mali veľmi blízko na minuloročnom svetovom šampionáte v susednej Brazílii, keď vo finále ešte pod taktovkou Alejandra Sabellu nestačili na Nemecko (0:1).


"Skutočne túto trofej chceme získať, sme plní nádeje. Konečne chcem niečo vyhrať aj s mojou reprezentáciou," nechal sa počuť dnes už legendárny futbalista, ktorý s Barcelonou vyhral prakticky všetko. Aj z tohto dôvodu si viackrát musel na svoju adresu vypočuť vlnu kritiky. Fanúšikovia totiž tvrdia, že Messi neprejavuje v národnom drese také odhodlanie, ako v Barcelone. Kolísavé výkony ukázal nevysoký technik aj na finišujúcom Copa América. "Šance, ktoré utvorí, sa takmer vždy skončia gólom. Nebojím sa o neho. Práve naopak, žiari šťastím a na to nepotrebuje byť najlepším strelcom tímu," skonštatoval tréner Argentíny Gerardo Martino. Samotný Messi doplnil: "Dôležité góly som si odložil na finálový duel. Verím, že skórujem. Podstatné je, že prvý náš cieľ - postup do finále - sme splnili."


Argentína mala celkové prvenstvo na Copa América na dosah v roku 2007 vo Venezuele, vo finále však nestačila na Brazíliu (0:3). O štyri roky neskôr na domácej pôde stroskotala už vo štvrťfinále, nad jej sily bol Uruguaj. V prípade, ak by si Argentína v tohtoročnom finále poradila s Čile, pätnástym primátom by sa v tomto meradle vyrovnala Uruguaju.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona