Messi chce opustiť Nou Camp! Čo by mala spraviť Barcelona, aby si ho udržala?

NETKY.SK • 17 August 2020, 08:05 • 2 min
Messi chce opustiť Nou Camp! Čo by mala spraviť Barcelona, aby si ho udržala?

BARCELONA - Argentínsky futbalista, a jeden z dvoch najlepších futbalistov sveta, Lionel Messi chce údajne ihneď opustiť katalánsky veľkoklub. Informoval o tom novinár Marcelo Bechler z portálu Esporte Interativo. Uvádza, že jeho zdroj pochádzal z blízkeho okolia 33-ročného kapitána "blaugranas". Messi údajne ešte takto rozhodnutý nikdy nebol.

slovakia

left justify in out

Najväčšia prehra v Lige majstrov

O nespokojnosti kapitána a najlepšieho hráča FC Barcelona sa špekulovalo už dlhšie, definitívne mu mala dôjsť trpezlivosť po piatkovej doslova potupnej prehre v štvrťfinále Ligy majstrov, keď Barcelonu deklasoval Bayern Mníchov 8:2.

 

 

Argentínčanovi údajne nejde o peniaze, ale stratil dôveru k vedeniu klubu a chýba mu jasný víťazný projekt. Zmluva s Barcelonou mu končí na budúci rok.

 

Spojenie Barca a Messi bolo vždy úspešné 

V Katalánsku pôsobí od mládežníckych kategórii, do akadémie La Masia prišiel v roku 2001. Postupne sa vypracoval nielen na jedného z najlepších hráčov klubu, ale aj histórie futbalu. Dosiaľ odohral vo všetkých súťažiach 731 zápasov a strelil 634 gólov. Je najlepší kanonier v histórii Barcelony, s ktorou získal desať ligových titulov, šesť národných pohárov a štyrikrát triumfoval v LM. Naposledy tomu bolo však pred piatimi rokmi v Berlíne, keď ešte dres "blaugranas" obliekal aj Brazílčan Neymar.

 

img

 

Setien to má už zrátané 

Vedenie klubu v nedeľu avizovalo mimoriadne zasadanie, ktoré by sa mohlo uskutočniť už v dnešných hodinách. "Manažment 'Blaugranas' sa stretne začiatkom týždňa, trénera Quiqueho Setiena odvolajú a je možné, že sa určí dátum konania prezidentských volieb," uviedol v nedeľu katalánsky denník L'Esportiu. Na zasadnutí sa vraj môže riešiť aj budúcnosť Messiho či športového riaditeľa klubu Erica Abidala.

 

Krízová sezóna aj pre City 

Od príchodu Setiena nebola v kabíne Barcy potrebná pokojná atmosféra. No vedeniu z Nou Campu akoby hrala do kariet situácia aj v iných veľkokluboch. Manchester City opäť raz nezíska Ligu majstrov, vo štvrťfinále ich navyše vyradil outsider celej súťaže Olympique Lyon po jasnom víťazstve 3:1. V tejto sezóne nedokázalo City vyhrať ani domácu Premier League. O jej víťazovi FC Liverpool bolo rozhodnuté už v predstihu.  

 

img

 

Návrat supertrénera? 

Najbohatšiemu klubu sveta sa podarilo dosiahnuť "len" jeden triumf, a to víťazstvo v Ligovom pohári. "Citizens" trénuje práve odchovanec Barcelony, ktorý s týmto španielskym klubom dokázal vyhrať na pozícii trénera úplne všetko. Pokiaľ by sa Pep Guardiola vrátil na Nou Camp, v metropole Katalánska by zrejme ostal aj Messi.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies