Messi bude Barcelone chýbať až osem týždňov

NETKY.SK • 27 September 2015, 14:00 • 2 min
Messi bude Barcelone chýbať až osem týždňov

MADRID - Víťazstvo futbalistov FC Barcelona nad Las Palmas (2:1) v sobotňajšom dueli 6. kola Primera Division zatienilo zranenie ich argentínskeho útočníka Lionela Messiho.

slovakia

left justify in out

Triumf, ktorým si šampión vylepšil reputáciu po uplynulej prehre 1:4 na trávniku Celty Vigo, zariadil dvoma gólmi Luis Suarez. "Barca" však dohrala zápas bez jednej zo svojich ofenzívnych hviezd. Messi totiž už v 10. minúte odstúpil pre roztrhnutý väz v ľavom kolene a tímu by mal chýbať približne dva mesiace.

 

Víťazstvo domácich mohol v 66. minúte prikrášliť ešte Neymar, no pokutový kop nepremenil. Väčšiu pozornosť si však vyžiadal Messiho náhly odchod z trávnika. Najskôr sa nechal ošetriť a hoci sa vrátil na ihrisko, po dvoch minútach sa sám vypýtal dole.

 

 

Podľa predbežných odhadov klubových lekárov by mal pauzovať sedem, respektíve osem týždňov. Ohrozený je okrem zápasov najvyššej súťaže a Ligy majstrov aj jeho štart v El Clásicu proti Realu Madrid, ktoré je na programe 21. novembra. "Som smutný z každého zranenia, ktoré sa pritrafí niektorému z hráčov. V prípade Messiho je ešte bolestivejšie, pretože jeho vplyv na mužstvo je obrovský. Ako tím sa musíme s touto nepríjemnosťou vyrovnať a ešte viac sa stmeliť. Pre ostatných hráčov bude extra motiváciou bojovať aj za Lionela. Nebudeme však na našom hernom štýle nič meniť, máme v kádri viacero hráčov, ktorí dokážu rozhodovať zápasy," vyhlásil kouč Barcelony Luis Enrique.

 

"Messi je najlepším hráčom na svete. Samozrejme, že jeho absenciu pocítime. Budeme sa však snažiť, aby nebola taká citeľná," pridal svoj názor stredopoliar Sergio Busquets.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies