Messi ako Maradona v roku 1986, ale iba v počte asistencií v jednom zápase

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 08:52 • 2 min
Messi ako Maradona v roku 1986, ale iba v počte asistencií v jednom zápase

KAZAŇ - Argentínsky futbalista Lionel Messi ani na svojom štvrtom svetovom šampionáte nestrelil gól vo vyraďovacej časti. V sobotňajšom na presné zásahy bohatom osemfinále MS 2018 proti Francúzsku (3:4) v ruskej Kazani síce Messi mal dve asistencie, ale svoj gólový pôst v tzv. súbojoch play-off na MS predĺžil na 756 minút.

slovakia

left justify in out

Dvoma asistenciami aspoň vyrovnal zápis krajana Diega Maradonu z roku 1986 zo súboja proti Kórejskej republike. Argentína sa v roku 1986 s líderskou osobnosťou Maradonom stala majstrom sveta, zatiaľ čo aktuálne v Rusku skončila svoju púť v osemfinále. V súvislosti s tým sa očakáva, že 31-ročný Messi ukončí reprezentačnú kapitolu svojej kariéry. Na svetových šampionátoch v rokoch 2006 - 2018 strelil dovedna 6 gólov, ale argentínskeho titulu sa nedočkal. Po dvoch štvrťfinálových účastiach v rokoch 2006 a 2010 bol k celkovému prvenstvo blízko v roku 2014, ale Argentína vtedy tesne nezvládla posledný krok. Vo finále podľahla Nemecku po predĺžení 0:1.

Messi neuspel s Argentínou vo finále troch veľkých podujatí v ostatných štyroch rokoch. Okrem spomenutých MS 2014 to bolo aj nezvládnuté finále na podujatí Copa América v rokoch 2015 a 2016. V oboch prípadoch boli nad sily Argentínčanov Čiľania, ale až po strelách zo značky pokutového kopu. V roku 2016 sa hral turnaj Copa América aj za účasti stredoamerických a severoamerických tímov s prívlastkom "storočnicový". Messi bol strieborný s Argentínou na juhoamerickom šampionáte aj v roku 2007.

Líder ofenzívy španielskeho klubu FC Barcelona reprezentuje svoju vlasť na seniorskej úrovni od roku 2005. Jediný veľký medzinárodný úspech na reprezentačnej úrovni (hoci vo futbale nie až tak výnimočný) si Messi vybojoval v roku 2008 na olympijských hrách v Pekingu, odkiaľ si Argentína priniesla zlaté medaily. Na olympijských turnajoch vo futbale z dôvodu vekového ohraničenia nemôžu hrať všetci najlepší futbalisti. Messi bol aj súčasť víťazného argentínskeho tímu na MS do 20 rokov v Holandsku pred 13 rokmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies