Messenger prichádza s novým obmedzením a Broadcom potvrdzuje neskorý príchod iPhone 12

NETKY.SK • 8 September 2020, 16:11 • 2 min
Messenger prichádza s novým obmedzením a Broadcom potvrdzuje neskorý príchod iPhone 12

Nové obmedzenie, ktoré Facebook pridal do Messengera nám má pomôcť a spoločnosť Broadcom zvýšila výrobu čipov.

slovakia

left justify in out

Messenger prichádza s novým obmedzením

Začiatkom tohto roka sa v Indii začali šíriť rôzne výhražné správy. V týchto správach, ktoré sa hromadne šírili na WhatsApp, sa mali objaviť falošné informácie o tom, že určití muži uniesli niekoľko detí. Mnoho týchto "únoscov" bolo bohužiaľ ťažko zranených a 12 ľudí bolo dokonca zabitých.

 

WhatsApp preto v júli pribehol s aktualizáciou, v ktorej obmedzil preposielanie správ len na niekoľko málo kontaktov, čím zamedzil ďalšiemu hromadnému šíreniu falošných správ. Práve tento zastrašujúci príklad ukázal, ako neľútostné dokážu v niektorých prípadoch sociálne siete byť.

 

WhatsApp však samozrejme nie je jedinou aplikáciou, v ktorej je možné hromadne preposielať správy - a Facebook si to našťastie uvedomuje.

 

img

 

Dnes sme sa dočkali aktualizácie jeho Messengera, do ktorého bolo, rovnako ako pred niekoľkými mesiacmi do WhatsApp, pridané obmedzenie pre hromadné preposielanie správ.

 

Po inštalácii novej aktualizácie budú užívatelia schopní hromadne rozoslať jednu správu maximálne piatim kontaktom - a je jedno, či sa bude jednať o jedinca, alebo skupiny.

 

Facebook sa podľa jeho slov snaží o to, aby boli všetky jeho platformy čo možno najbezpečnejšie, a preto sa zmienené obmedzenia pridali aj do Messengera.

 

Okrem šírenia falošných a výhražných správ sa týmto zamedzí tiež hromadnému šírenie správ, ktoré majú čo dočinenia s voľbami prezidenta v Spojených štátoch amrických.

 

Broadcom potvrdzuje zvýšenie výroby čipov

Pred niekoľkými dňami sa na internete objavili správy o tom, že mala údajne spoločnosť Broadcom výrazne zvýšiť produkciu jeho čipov.

 

Dnes túto informáciu vypustil tiež samotný Broadcom, takže boli predchádzajúce správy potvrdené.

 

Analytici sú si prakticky na sto percent istí tým, že objednávka, kvôli ktorej bol Broadcom nútený zvýšiť výrobu čipov, pochádza od samotného Applu, a že všetky tieto čipy poputujú do iPhonov 12.

 

 

Na tom samozrejme nie je nič zvláštne, každopádne v minulých rokoch tieto objednávky od Applu prišli o niečo skôr, kvôli čomu začal Broadcom tiež skôr s produkciou čipov.

 

Z toho vyplýva, že tohtoročné iPhony 12 budú s najväčšou pravdepodobnosťou predstavené o niečo neskôr, čo napokon potvrdil aj CFO Applu, Luca Maestri. Podľa Broadcomu sa dočkáme nových iPhonov o pár týždňov neskôr, pravdepodobne teda v októbri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies