Meškanie vlakov smerujúcich do Bratislavy sa zvyšuje

NETKY.SK • 18 Január 2013, 10:12 • 2 min
Meškanie vlakov smerujúcich do Bratislavy sa zvyšuje

Meškanie vlakov smerujúcich do Bratislavy sa zvyšuje - Doprava Situácia v osobnej železničnej doprave sa naďalej komplikuje. Vzhľadom na situáciu na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave, kde sú až momentálne zrušené príchody a až na výnimky aj odchody

slovakia

left justify in out

img

Situácia v osobnej železničnej doprave sa naďalej komplikuje. Vzhľadom na situáciu na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave, kde sú až momentálne zrušené príchody a až na výnimky aj odchody vlakov, narástlo meškanie vlakových spojov na 60 až 180 minút. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).
      Zuzana Červená zo ZSSK informovala, že všetky rýchliky radu 600, 800, IC vlaky a tranzitujúce EC vlaky budú vypravené z bratislavskej Hlavnej stanice. Vlaky prichádzajúce z Viedne končia svoju cestu v Marcheggu. "Odporúčame preto cestujúcim využiť pri ceste do Viedne vlaky cez železničnú stanicu Bratislava-Petržalka," uviedla Červená. Vlak EC 174 Jan Jesenius nepôjde cez Bratislavu, ale odklonom cez Galantu a Trnavu. Vlaky v smere zo Zvolena a Nových Zámkov s plánovaným príchodom na Hlavnú stanicu v Bratislave sú od ranných hodín presmerované na stanicu Bratislava-Nové Mesto, vlaky zo smeru Trnava končia na stanici Bratislava-Rača alebo v Pezinku.
      Vzhľadom na vyvíjajúce sa počasie je predpoklad, že nepriaznivá situácia bude trvať počas celého dňa, ZSSK preto žiada cestujúcich, aby zvážili cestovanie vlakom do Bratislavy. Tí, ktorí si už zakúpili lístok a budú musieť zrušiť plánovanú cestu či časť cesty vlakom, budú odškodnení. "V pokladniciach ZSSK v Bratislave im bude vyplatená časť za neprecestovaný úsek, resp. za celý cestovný lístok," uviedla Červená. Dodala, že cestovné lístky ZSSK sú uznávané aj na vlaky RegioJet v úseku Bratislava–hlavná stanica – Bratislava-Nové Mesto a späť.
      Problémy na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave spôsobil silný vietor, ktorý zanáša výhybky a tvorí záveje. Podľa informácií hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlíkovej pracuje v teréne na odstránení problému maximálny počet ľudí i všetka dostupná technika. Situáciu však komplikuje pretrvávajúci vietor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies