Mešita v rakúskom Linzi sa opäť stala terčom vandalov, k vchodu pohodili bravčovú hlavu

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 19:24 • 2 min
Mešita v rakúskom Linzi sa opäť stala terčom vandalov, k vchodu pohodili bravčovú hlavu

LINZ - Polovicu bravčovej hlavy umiestnili v noci nadnes pri vchode do mešity v hornorakúskom Linzi zatiaľ neznámi vandali.

slovakia

left justify in out

O incidente informoval miestnu radnú pre integráciu Karin Hörzingovú nemenovaný člen miestneho spolku Bosniakov s tým, že k nemu došlo počas nočnej modlitby v období ramadánu, keď modlitebňu navštevuje množstvo moslimov.


Radná čin odsúdila a súčasne nad ním vyjadrila hlboké poľutovanie. Súčasne zdôraznila, že Linz je otvoreným mestom, v ktorom by mali v pokoji žiť pri sebe ľudia s odlišným vierovyznaním i osoby reprezentujúce rôzne kultúry, vyplýva zo správ verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF.


Mešita sa nestala terčom vandalov po prvý raz. Prevádzkovatelia si preto myslia, že v Linzi alebo jeho okolí jestvuje malá skupinka osôb, ktorá sa opakovane uchyľuje k takýmto prejavom.
Moslimskú modlitebňu v Linzi otvorili pred dvoma rokmi a jej majiteľom je práve spolok Bosniakov, ktorý je stúpencom medzináboženského a medzikultúrneho dialógu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies