Mešita v belgickom Molenbeeku dostala výhražný list od "Kresťanského štátu"

NETKY.SK • 23 November 2015, 22:06 • 2 min
Mešita v belgickom Molenbeeku dostala výhražný list od "Kresťanského štátu"

BRUSEL - Mešita Attadamoune z bruselskej imigrantskej štvrte Molenbeek ohlásila dnes úradom prijatie výstražného anonymného listu. Takzvaný "Kresťanský štát" v ňom hrozí pomstou za všetkých kresťanov, ktorí sa stali obeťami rôznych atentátov. Informovala o tom televízna stanica RTBF.

slovakia

left justify in out

List v poštovej schránke jednej z hlavných mešít v Molenbeeku objavil Jamal Habbachich, jeden zo správcov mešity a odovzdal ho polícii. Anonymný list bol napísaný tlačeným písmom, obsahoval veľa pravopisných chýb vo francúzštine. Úrady uviedli, že hrozby tohto typu neberú na ľahkú váhu.

 

List obsahuje tri krátke odseky, v ktorých neznámy autor hrozí, že "Kresťanský štát pomstí našich bratov padlých pri rôznych atentátoch!" Ďalej uvádza, že "žiadna mešita a žiadna z vašich predajní nebudú v bezpečí". List sa končí hrozbou: "Vaši bratia budú podrezaní ako prasce a ukrižovaní ako náš Pán, ak neprekonvertujú svoje duše". Ako podpis slúži skratka E.C., čiže Kresťanský štát a pečiatkou je štylizovaný kríž ležiaci na kopijach a mečoch so symbolom ľalie, ktorá bola aj na zástavách križiackych rytierov.

 

Habbachich oznámil, že celú záležitosť podstúpi do rúk príslušným úradom s tým, že ide buď o posolstvo nejakého šialenca, alebo o veľmi vážnu hrozbu. A dodal, že je prekvapený, keď niekto hlásiaci sa za kresťana používa terminológiu skupiny Islamský štát.

 

Habbachich je predsedom Rady mešít Molenbeeku, ktorá zahŕňa 16 islamských modlitební. Vo svojej pozícii odsúdil atentáty z Paríža ako aj konanie Islamského štátu. Zároveň pripomenul, že pri zakladaní niektorých mešít v Molenbeeku sa miestne úrady dopustili mnohých nedôsledností. Rada mešít Molenbeeku v minulosti okrem iného upozorňovala, že členovia radikálnej skupiny Sharia4Belgium (šaría pre Belgicko) lákajú nových adeptov medzi tamojšími moslimskými veriacimi.

 

"Nikto nás ale nepočúval. Každý má svoj podiel viny na tomto stave vecí. Teraz platíme daň za chyby minulosti," opísal situáciu v bruselskej štvrti, ktorú svetová tlač prezýva "liaheň teroristov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies