Mesežnikov: Výmena ministrov má navodiť dojem nového impulzu vo vláde

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:06 • 2 min
Mesežnikov: Výmena ministrov má navodiť dojem nového impulzu vo vláde

BRATISLAVA – Výmena ministrov Dušana Čaploviča a Tomáša Malatinského má podľa politológa Grigorija Mesežnikova navodiť dojem nového impulzu vo vláde, ale aj v strane Smer-SD. Minister hospodárstva Malatinský a šéf rezortu školstva Čaplovič dnes po rokovaní vlády oznámili, že podali demisiu.

slovakia

left justify in out

"Toto je vlastne niečo, čo teraz Smer bude prezentovať ako korekciu vlastného postupu po neúspešných voľbách prezidentských a európskych. Ako snahu naštartovať povedzme nejaký reštart vládneho kabinetu a, samozrejme, v strane," uviedol pre TASR Mesežnikov. Ako dodal, tieto zmeny nie sú až také rozsiahle, aby sa dalo hovoriť o nejakej revízii či už vládneho kurzu alebo o nejakých programových zmenách v strane Smer. "Smer momentálne prezentuje nejaký balík sociálnych opatrení, ten, samozrejme, nie je nejakým programovým reštartom, to je pokus získať podporu voličov za veľmi ľúbivé sľuby. Nič to nenaznačuje, že by strana Smer urobila skutočnú sebareflexiu," zdôraznil Mesežnikov.

 

Podľa jeho slov Čaplovič odchádza z čela rezortu školstva práve kvôli neuspokojivej situácii v tejto oblasti či rôznym kauzám, ktoré nedokázal presvedčivo vysvetliť. "Celkovo jeho výkon pôsobil takým dojmom určitej únavy," dodal politológ, s tým, že jeho výmena nedestabilizuje situáciu vo vnútri Smeru. "Čo sa týka  ministra Malatinského, tak on je v podstate jeden z mála členov vlády, ktorý nie je priamo členom Smeru, čiže znovu tieto stranícke úvahy tu nemuseli zohrávať nejakú veľkú úlohu," dodal. Za koncom Malatinského, podľa Mesežnikova, mohli byť problémy v rezorte, ktoré premiér vyhodnotil ako dostatočné na odstúpenie z funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona