Mesežnikov: Smer sa snaží marginalizovať opozíciu

NETKY.SK • 11 November 2014, 12:06 • 2 min
Mesežnikov: Smer sa snaží marginalizovať opozíciu

BRATISLAVA - Zvolanie parlamentnej schôdze o vyslovení nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi na víkend a v noci nebolo politicky v prospech strany Smer-SD, myslí si politológ Grigorij Mesežnikov.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol pre agentúru SITA, samotný spôsob zvolania schôdze svedčí o tom, že Smer sa snaží marginalizovať opozíciu za každú cenu, nepripustiť vytvorenie štandardných podmienok pre politickú rozpravu k dôležitým udalostiam. Téma schôdze bola veľmi nepríjemná, v posledných týždňoch sa hromadili informácie o kauzách s klientelistickým a zrejme aj korupčným pozadím, a tá koncentrácia by bola asi príliš veľká na to, aby Smer umožnil štandardnú rozpravu v rámci normálnych procedurálnych postupov, dodal.

Podľa politológa to, že odvolávanie premiéra sa odohrávalo v tomto kontexte, na pozadí konkrétnych obvinení z klientelizmu, Smeru isto v nadchádzajúcich regionálnych voľbách nepomôže. Posledný týždeň pred voľbami vládna strana plánovala obdobie masívnej mobilizácie v prospech jej kandidátov. Ich plány boli minimálne narušené, dodal Mesežnikov. Opozícia, naopak, dostala jeden z argumentov na podporu svojich kandidátov, myslí si. 

 

Pokiaľ ide o Košice, opozícia sa podľa Mesežnikova bude snažiť hlasovanie premeniť na referendum proti Pavlovi Paškovi, a tým pádom aj proti Smeru. Tu sa vytvára priaznivejšia situácia pre opozičné strany, než pre Smer. "Toto všetko, a to, že opozícia na poslednú chvíľu sťahuje niektorých kandidátov, vytvára skôr priaznivejšie podmienky pre mobilizáciu na podporu stredopravých kandidátov", konštatoval politológ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies