Mesačný prach zozbieraný Neilom Armstrongom ide do dražby

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 17:03 • 2 min
Mesačný prach zozbieraný Neilom Armstrongom ide do dražby

NEW YORK - Mesačný prach, ktorý zozbieral Neil Armstrong počas svojho prvého pristátia na Mesiaci, budú dražiť na aukcii v New Yorku. Prach spolu s niekoľkými kameňmi zazipsovanými v malej taške by mali podľa odhadov predať za dva až štyri milióny dolárov (v prepočte 1,8 až 3,5 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Na predaj je tiež Armstrongova fotografia kolegu Buzza Aldrina z misie Apollo 11 stojaceho na Mesiaci, ktorá by sa mohla podľa odhadov predať za 4000 dolárov (približne 3500 eur). V ponuke bude aj dokument letového plánu, ktorý astronauti použili pri návrate na Zem.

Neil Armstrong bol prvým človekom, ktorý vstúpil na povrch Mesiaca. Zomrel v roku 2012 vo veku 82 rokov. Na dražbe v aukčnom dome Sotheby's, ktorá sa uskutoční 20. júla pri príležitosti 48. výročia prvého pristátia ľudí na Mesiaci, budú dražiť aj ďalšie predmety súvisiace s vesmírnym výskumom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies