Mesačníkom BBSK Náš kraj sa bude zaoberať polícia

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 17:03 • 2 min
Mesačníkom BBSK Náš kraj sa bude zaoberať polícia

BANSKÁ BYSTRICA - Najnovším číslom mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Náš kraj, ktoré vyšlo v náklade 240-tisíc kusov a občanom bolo distribuované do schránok, sa bude zaoberať polícia.

slovakia

left justify in out

Na ďalšie konanie jej ho odstúpila Okresná prokuratúra Banská Bystrica ako vec podozrenia zo spáchania prečinu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov. Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca banskobystrickej krajskej prokuratúry Ivan Vozár s tým, že prokuratúra konala z vlastného podnetu. Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej zatiaľ polícii podnet z prokuratúry nebol doručený.

 

Najnovšie číslo mesačníka Náš kraj neobsahuje žiadne informácie o činnosti organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, krajských poslancov či o dôležitých udalostiach v kraji, ale väčšina článkov je venovaná županovi Marianovi Kotlebovi a jeho názorom, a tiež útokom na krajské zastupiteľstvo či predchádzajúce vedenie kraja bez vyjadrenia protistrany. Na titulke je článok Marian Kotleba oslobodil Úrad BBSK o tom, že 14. marca, „v deň slávneho 75. výročia slovenskej štátnosti,“ dal Kotleba z budovy Úradu BBSK zvesiť vlajku Európskej únie. V čísle je aj článok o úspechoch slovenského štátu z rokov 1939 – 1945, kde sa píše napríklad to, že za prezidenta Tisa „sa žilo ako v nebi“, rozhovor s Kotlebom nazvaný Sto dní boja proti politickej mafii či článok Marian Kotleba bojuje za bezpečnosť, v ktorom sa občania môžu dočítať, ako Kotleba preveril informáciu o ilegálnej chovnej stanici psov. 

 

Podľa predsedov najväčších poslaneckých klubov v Zastupiteľstve BBSK Ľubice Laššákovej a Ladislava Kukolíka sa týmto číslom mesačník BBSK zmenil na politický plátok predsedu BBSK Mariana Kotlebu a jeho Ľudovej strany Naše Slovensko. „Ako si predseda dovoľuje všetkých občanov týmto obťažovať? Je to čistá demagógia za peniaze občanov,“ povedala pre agentúru SITA Laššáková.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies