Mesačne odhalia stovky vodičov s alkoholom nad jedno promile

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 12:17 • 2 min
Mesačne odhalia stovky vodičov s alkoholom nad jedno promile

BRATISLAVA - Policajti odhalia mesačne niekoľko stoviek vodičov, ktorí majú v sebe viac než jedno promile alkoholu.

slovakia

left justify in out

Bilancia za prvé štyri mesiace tohto roku je 1 605 takýchto vodičov. V rovnakom období vlani zistili alkohol nad jedno promile u 1 560 vodičov, v roku 2012 to bolo až 1 920 prípadov. Vyplýva to zo štatistík, ktoré poskytlo Prezídium Policajného zboru.

 

Za celý rok 2013 odhalili 5 094 opitých šoférov s viac ako jedným promile, rok 2012 sa skončil na čísle 6 044. Jazda za volantom s viac ako jedným promile je pritom od novembra 2011 trestným činom, za ktorý hrozí jednoročné väzenie. Súdy tento trestný čin najčastejšie trestajú podmienečným odsúdením a zákazom šoférovania. 

 

Kontrola opitého vodiča sa skončila tragicky v sobotu pred polnocou v Bolerázi pri Trnave. Hliadka najprv namerala dychovou skúškou 1,38 promile alkoholu šoférovi Opla. Potom sa strhla prestrelka, pri ktorej zahynul 34-ročný policajt Peter Opalek. Jeho kolegyňa neutrpela pri prestrelke žiadne zranenia, policajta zasiahli dve strely do hrudníka. V policajnom Golfe bolo päť striel, v aute podozrivého jedenásť. Milan S. z Bratislavy je už obvinený, hrozí mu doživotný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies