Meryl Streepová požiadala o ochrannú značku pre svoje meno

NETKY.SK • 30 Január 2018, 13:00 • 2 min
Meryl Streepová požiadala o ochrannú značku pre svoje meno

LOS ANGELES - Americká filmová herečka Meryl Streepová požiadala o vybavenie svojho mena ochrannou značkou so zámerom predísť jeho zneužívaniu.

slovakia

left justify in out

Žiadosť, ktorú podala na úrade pre patenty a ochranné značky, jej poskytne exkluzívne práva na používanie svojho mena v zábavnom priemysle.

 

Dané opatrenie nie je zamerané na zablokovanie výroby tovaru ako parfumy, odev alebo hračky s použitím mena Meryl Streepová, vzťahuje sa len na "živo prenášané, v televízii vysielané alebo filmové vystúpenia", ako aj na "hovorené prejavy" a "autogramiády".

 

Podľa Georgea Seviera, právnika zaoberajúceho sa duševným vlastníctvom, je hlavným dôvodom herečkinho rozhodnutia predísť komerčnému používaniu jej mena na webových stránkach súvisiacich s filmami. "Nie je pravdepodobné, že by niekto predniesol prejav v mene Meryl Streepovej, pokiaľ to nebude ona sama," povedal.

 

Meryl nie je dokonca herečkino skutočné meno, volá sa Mary Louise. Pod zmieneným pseudonymom však dosiahla medzinárodný úspech, ktorý zahŕňa okrem iného troch Oscarov a osem Zlatých glóbusov.

 

Celebrity sa vo zvyšujúcej miere obracajú na právnu ochranu svojich mien pred ich neautorizovaným komerčným používaním. Medzi známe osobnosti, ktoré si svoje mená nechali vybaviť ochrannou značkou, patria napríklad Sean Connery, David a Victoria Beckhamovci, Paris Hiltonová alebo 50 Cent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies