Mertesacker prijal rolu náhradníka, nosil spoluhráčom fľaše

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 14:16 • 2 min
Mertesacker prijal rolu náhradníka, nosil spoluhráčom fľaše

RIO DE JANEIRO - Podľa nemeckého futbalového reprezentanta Pera Mertesackera urobil tréner národného tímu Joachim Löw správne rozhodnutie, keď ho v piatkovom štvrťfinálovom zápase na MS proti Francúzsku (1:0) posadil na lavičku.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný stopér tak prvýkrát počas šampionátu v Brazílii chýbal v základnej zostave trojnásobných majstrov sveta.
      

Löw preskupil zadné rady po tom, čo sa do zostavy vrátil Mats Hummels, ktorý sa vyliečil z chrípky. V strede obrany zostal aj Jarome Boateng, keďže na tradičné miesto na pravej strane defenzívnej formácie sa z postu štítového záložníka presunul kapitán Philipp Lahm. "Čierny Peter" zostal Mertesackerovi, ktorý tak musel zvládnuť celých 90 minút na striedačke. "Každý v tíme má nejakú rolu. Nezáleží na mne, či nosím ostatným vodu, alebo som čírlíder," reagoval Mertesacker na rozhodnutie trénera. Ten mal šťastnú ruku, keďže práve Hummels presnou hlavičkou pod brvno poslal svoj tím do semifinále.
      

Mertesacker, ktorý na klubovej úrovni oblieka dres londýnskeho Arsenalu, odohral celý zápas proti Portugalsku, Ghane i USA, 120 minút vydržal behať na trávniku v osemfinálovej bitke s Alžírskom. Absentoval až v dueli s Francúzskom. Mertesacker ale zostal nad vecou. "Na ihrisku môžete vidieť, aký silný tímový duch naše mužstvo má, i keď som to tentoraz vnímal z trochu inej perspektívy," uviedol pre agentúru Reuters skúsený obranca, ktorý má na konte už 102 reprezentačných štartov. "Máme skvelý tím. Iba si musíme uvedomiť, že nie všetci môžeme byť spokojní s herným vyťažením. Pokiaľ náš tímový duch nevydrží až do konca, nemáme šancu šampionát vyhrať," vyhlásil Mertesacker, ktorý počas občerstvovacej prestávky nosil spoluhráčom fľaše s vodou.
      

Tréner Löw ocenil prístup svojho zverenca. "Keď som mu večer pred zápasom oznámil, že hrať nebude, povedal iba 'alles klar' (všetko jasné, pozn. red.). Bol ochotný pomôcť mužstvu akýmkoľvek spôsobom. Bolo to od neho neskutočne profesionálne. Pre náš tím je veľmi dôležitý," vyzdvihol kouč Mertesackera.
      

Nemeckí reprezentanti sa v semifinále MS stretnú v utorok 8. júla v Belo Horizonte (22.00 SELČ) s domácou Brazíliou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies