Mertens zachránil Neapol, za Janov debutoval 15-ročný Pellegri

NETKY.SK • 23 December 2016, 10:28 • 2 min
Mertens zachránil Neapol, za Janov debutoval 15-ročný Pellegri

RÍM - Futbalisti SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom remizovali vo štvrtkovom zápase 18. kola talianskej Serie A s domácou Fiorentinou 3:3.

slovakia

left justify in out

Hamšík v 25. minúte prihral na úvodný gól stretnutia Lorenzovi Insignemu, ktorý sa presadil exportnou strelou z vyše 20 metrov. Po zmene strán sa dvoma presnými zásahmi postaral o obrat skóre Federico Bernardeschi. Hosťujúci Dries Mertens vyrovnal na 2:2, no striedajúci Mauro Zarate poslal Fiorentinu opäť do vedenia. Vo štvrtej minúte nadstaveného času Manolo Gabbiadini premenenou jedenástkou zariadil pre SSC aspoň zisk bodu. Pokutový kop vybojoval "záchranca" SSC Mertens.

 

"Keďže sme skórovali v poslednej minúte, s bodom musíme byť spokojní. Chceli sme výhru, ale remíza je lepšia ako prehra. V závere som bol už úplne vyčerpaný, takže penaltu som prenechal Manolovi (Gabbiadinimu). Som rád, že sa nemýlil," povedal belgický reprezentant. Neapol po strate bodov prerušil trojzápasovú sériu víťazstiev, na vedúci Juventus, ktorý má zápas k dobru, stráca aktuálne sedem bodov.

 

V stretnutí FC Turín - FC Janov si profesionálny debut v Serie A odkrútil hosťujúci tínedžer Pietro Pellegri. Vo veku 15 rokov a 280 dní vyrovnal historický rekord Amedea Amadeiho. Legendárny útočník, ktorý zomrel v roku 2013 vo veku 92 rokov, debutoval v drese AS Rím v máji 1937 v rovnakom veku ako Pellegri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona