Merson: Wenger musí odísť, ak uspeje Leicester alebo Tottenham

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 12:05 • 2 min
Merson: Wenger musí odísť, ak uspeje Leicester alebo Tottenham

LONDÝN - Niekdajšia dlhoročná opora anglického Arsenalu Londýn Paul Merson sa po nedeľňajšej prehre "kanonierov" 2:3 na ihrisku Manchestru United poriadne obula do kormidelníka Londýnčanov Arséna Wengera.

slovakia

left justify in out

Bývalý anglický reprezentant Merson skonštatoval pre skysports.com, že ak v aktuálnej sezóne získa titul Leicester City alebo Tottenham Hotspur, londýnsky klub sa musí zbaviť francúzskeho kouča. Arsenalu patrí priebežne tretie miesto s 51 bodmi, Tottenham má o tri a vedúci Leicester o päť bodov viac. Štvrtý Manchester City má 47 bodov a zápas k dobru.


"Ak Manchester City nevyhrá Premier League a dokážu to Tottenham alebo Leicester, potom Arséne Wenger musí odísť. Ak sa posadíte pred týchto fanúšikov, lojálnych priaznivcov Arsenalu, poviete im pred začiatkom sezóny, že nepotrebujete žiadne posily a v boji o titul skončíte za Leicestrom a Tottenhamom, potom neviem, ako je možné tie slová ospravedlniť. Ak by ligu vyhral Manchester City, Wenger môže povedať, 'patria im všetky peniaze sveta, môžu si kúpiť kohokoľvek, ak by som priviedol hocikoho, zmenilo by to niečo výrazným spôsobom?' Ale ak triumfuje Leicester alebo Tottenham po tom, čo povedal, že nepotrebuje nových hráčov, neviem, ako by si mohol udržať svoje miesto," vyhlásil Merson, ktorý hrával za Arsenal v rokoch 1985 - 1997 a ako ofenzívny univerzál dosiahol 78 gólov.


Dvadsaťjedennásobný anglický reprezentant Merson (1991 - 1998) nepovažuje za výnimočný počin ani to, že Wenger počas 19 doterajších sezón na lavičke "kanonierov" zakaždým doviedol svoje mužstvo do elitnej štvorky Premier League. "Ľudia môžu povedať, že nejestvuje nikto lepší, ale sú tisíce trénerov, ktorí by mohli prísť do Arsenalu a skončiť v prvej štvorke. Tisíce koučov by prišli do Londýna a povedali 'nedávajte mi ani penny, ale ak dostanem Arsenal do Top 4, zaplaťte mi 10 miliónov libier'. Každý tréner na svete by to zobral," uzavrel Paul Merson.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies