Merkelovej trojfarebný náhrdelník je predmetom diskusie na internete

NETKY.SK • 3 September 2013, 11:59 • 2 min
Merkelovej trojfarebný náhrdelník je predmetom diskusie na internete

BERLÍN - Náhrdelník vo farbách nemeckej vlajky, ktorý bol súčasťou outfitu kancelárky Angely Merkelovej počas televíznej debaty s jej sociálnodemokratickým vyzývateľom Peerom Steinbrückom (SPD), sa stal veľmi diskutovanou témou užívateľov internetu v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Niektoré nemecké bulvárne denníky napísali, že náhrdelník a moderátor duelu Stefan Raab sú jasnými víťazmi debaty. Raab, ktorý duel absolvoval bez kravaty a väčšinou aj s rukou vo vrecku nohavíc, pôsobil veľmi uvoľneným dojmom a kládol priame otázky, čím podľa všetkého prešiel z tábora zabávačov k moderátorom politických diskusií. 

Pokiaľ ide o Merkelovej náhrdelník, ten bol síce dobre ukrytý vo výstrihu tmavomodrého kabátika, ale aj tak neušiel pozornosti divákov a médií. Náhrdelník vo farbách nemeckej vlajky, ktorý pozostáva z ónyxu, krištáľu a koralu, pritom kancelárka nemala na krku prvýkrát; tentoraz ním však vyslala verejnosti aj politické posolstvo. Náhrdelník vytvoril pred asi desiatimi rokmi klenotník z Idar-Obersteinu, ktorého kancelárka pozná už dlhé roky. Na otázku magazínu Die Welt uviedol, že pri tvorbe šperku vôbec nemyslel na nemeckú zástavu. 

Ako dnes napísal francúzsky denník Le Figaro, náhrdelník sa v Nemecku stal jednou z najviac diskutovaných tém. Jedna z poslankýň za stranu Zelených dokonca založila v Twitteri špeciálne konto "Chcete ju mať na krku ešte štyri roky?", ku ktorému sa krátko po vzniku pridalo 4000 ľudí a ďalších 7000 nasledovalo v pondelok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies