Merkelovej štvrté funkčné obdobie chce 60 percent Nemcov

NETKY.SK • 7 December 2014, 21:33 • 2 min
Merkelovej štvrté funkčné obdobie chce 60 percent Nemcov

BERLÍN - Takmer 60 percent Nemcov chce, aby sa kancelárka Angela Merkelová aj po štvrtý raz stala predsedníčkou vlády. Vyplýva to z výsledkov prieskumu zverejnených v nedeľu denníkom Bild. Opačný názor na vec vyslovilo 37 percent opýtaných respondentov.

slovakia

left justify in out

O Merkelovej, ktorá sa pred rokom po tretí raz za sebou stala šéfkou nemeckej vlády, si až tri štvrtiny opýtaných myslia, že chce kandidovať opäť. Minulý týždeň zverejnené výsledky prieskumu odhalili, že takmer 67 percent Nemcov je spokojných s jej výkonom vo funkcii.

 

Merkelová stojí na čele Nemecka od roku 2005, kedy sa stala nástupníčkou Gerharda Schrödera. Po prepuknutí hospodárskej krízy v roku 2009 nastavila úsporný kurz nielen pre Nemcov, ale aj pre celú Európu. Po februárovom vypuknutí krízy na Ukrajine sa zase stala jednou z mála západných lídrov, ktorej názory si kritizovaný ruský prezident Vladimir Putin je ochotný vypočuť. Známa je nadšením pre futbal, striedmym životným štýlom a absenciou súkromných či politických škandálov. Dnes 60-ročná luteránka s poľskými koreňmi je podľa Forbesu už sedem rokov po sebe najmocnejšou ženou sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona