Merkelová považuje rozhodnutie zjazdu CDU o dvojakom občianstve za chybné

NETKY.SK • 7 December 2016, 18:55 • 2 min
Merkelová považuje rozhodnutie zjazdu CDU o dvojakom občianstve za chybné

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová označila dnes, iba niekoľko hodín po tom, čo sa delegáti zjazdu Kresťanskodemokratickej únie (CDU) vyslovili za zrušenie predpisov, na základe ktorých môžu mať deti imigrantov dvojaké občianstvo, tento postoj za nesprávny.

slovakia

left justify in out

V televíznom rozhovore ubezpečila, že v tomto volebnom období k žiadnym zmenám v danej oblasti nedôjde a dodala, že osobne považuje rozhodnutie delegátov zjazdu CDU za chybné.

 

Ešte pred dvoma rokmi si deti imigrantov narodené v Nemecku museli vo veku 18-23 rokov zvoliť len jedno občianstvo, čo sa týkalo najmä veľkej tureckú komunity. CDU súhlasila v rámci koaličnej dohody so sociálnymi demokratmi pred troma rokmi s tým, aby mohli mať deti migrantov súčasne nemecké občianstvo i občianstvo po svojich rodičoch.

 

Návrh na zmenu terajšej úpravy predložila na zjazde CDU v Essene jej mládežnícka organizácia, delegáti ho schválili tesnou väčšinou hlasov.

 

Krajinskí ministri vnútra CDU a sesterskej Kresťanskosociálnej únie (CSU) sa už pred niekoľkými týždňami dohodli, že do roku 2019 preskúmajú, či dvojaké občianstvo prispieva k integrácii prisťahovalcov alebo naopak.

Delegáti 29. zjazdu CDU potvrdili v utorok Merkelovú na ďalšie dva roky vo funkcii líderky strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona