Merkelovej spojenci sa pustili do francúzskeho prezidenta

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 15:29 • 2 min
Merkelovej spojenci sa pustili do francúzskeho prezidenta

BERLÍN - Lídri koaličnej vlády nemeckej kancelárky Angely Merkelovej vo štvrtok podrobili tvrdej kritike francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda.

slovakia

left justify in out

Socialistického lídra pobúrili v stredu zverejnené ekonomické odporúčania EK pre členské krajiny EÚ. Podľa poslanca Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) Andreasa Schockenhoffa bola Hollandova reakcia "nevhodná", keďže je "povinnosťou" výkonného orgánu únie predostierať návrhy reforiem pre jednotlivé krajiny. Šéf Elyzejského paláca to však označil za "diktát". "Jeho reakcia ukazuje závažné zúfalstvo z toho, že ani rok od nástupu k moci nemá jeho vláda účinné odpovede na ekonomické a fiškálne problémy krajiny," povedal Schockenhoff, podľa ktorého Hollande "podkopáva základy" únie.

Ešte tvrdší bol vo svojich vyjadreniach Rainer Brüderle, líder Slobodných demokratov, koaličného partnera Merkelovej strany. Podľa jeho názoru bol Hollandov rok pri moci "strateným časom". "Európa nemôže dlhšie čakať na Francúzsko," povedal pre štvrtkové vydanie denníka Rheinische Post Brüderle, ktorý trvá na potrebe reforiem vo Francúzsku. To je spolu s Nemeckom tradičným lídrom EÚ. Momentálne však zápasí s veľkými ekonomickými problémami a administratíva nástupcu Nicolasa Sarkozyho si s nimi nevie účinne poradiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies