Merkelovej oddaný Schäuble venuje svoje finančné ocenenie sýrskym utečencom

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 17:52 • 2 min
Merkelovej oddaný Schäuble venuje svoje finančné ocenenie sýrskym utečencom

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble daruje finančné ocenenie, ktoré dostal za tvorbu vyrovnaného rozpočtu, sýrskym utečencom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nadácia Stiftung Marktwirtschaft dnes oznámila, že Schäuble venuje svoju cenu 15.000 eur nemeckému Červenému krížu na pomoc sýrskym utečencom na Blízkom východe.


Kancelárka Angela Merkelová síce čelí obrovskej kritike vo vnútri svojej vládnej koalície za to, že vlani prijala vyše milión utečencov, ale Schäuble je jedným z jej najoddanejších zástancov. Darovanie jeho finančnej ceny bude zrejme vnímané ako symbolický prejav podpory Merkelovej.


Stiftung Marktwirtschaft, ktorej názov sa prekladá ako Nadácia trhového hospodárstva, uviedla, že cenu udelila Schäublemu za to, že dokázal vypracovať pre Nemecko vyrovnaný rozpočet aj napriek dodatočnej záťaži, ktorú predstavovalo vlaňajšie prijatie 1,1 milióna utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona