Merkelovej Kresťanskodemokratická únia má najväčšiu šancu na víťazstvo v parlamentných voľbách

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 19:51 • 2 min
Merkelovej Kresťanskodemokratická únia má najväčšiu šancu na víťazstvo v parlamentných voľbách

BERLÍN - Kresťanskodemokratická únia (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej zaznamená pravdepodobne veľké víťazstvo vo voľbách.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu verejnej mienky sto dní pred konaním parlamentných volieb v Nemecku.

 

Prieskum uskutočnený inštitútom Infratest dimap zistil, že CDU by volilo 39 percent opýtaných, pričom Sociálnodemokratickej strane Nemecka (SPD), ktorá je momentálne súčasťou vládnej koalície, by dalo hlas 24 percent respondentov.

 

Práve SPD utrpela v krajinských voľbách vo svojej tradičnej bašte - spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko - v máji veľkú porážku. Agentúra DPA v tejto súvislosti upozornila, že táto skutočnosť postavila do sporného svetla nového straníckeho lídra Martina Schulza. Preferencie strany totiž po Schulzovom vymenovaní prudko vzrástli, vzápätí však začali klesať.

 

Prieskum tiež predpovedá osem percent krajine pravicovej Alternatíve pre Nemecko (AfD), čo by znamenalo, že sa jej prvýkrát podarí dostať do parlamentu. Voľby do Spolkového snemu sa budú konať 24. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies