Merkelovej hovorca poprel, že by pomýšľala na funkciu na čele OSN

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 18:09 • 2 min
Merkelovej hovorca poprel, že by pomýšľala na funkciu na čele OSN

BERLÍN - Hovorca nemeckej kancelárky Angely Merkelovej poprel dnešnú správu luxemburského denníka Wort, podľa ktorej kancelárka dúfa, že o dva roky vystrieda vo funkcii generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna.

slovakia

left justify in out

Druhý mandát Juhokórejčana vyprší na konci roka 2016 a najvyššiu funkciu v OSN nezastával žiaden Európan, odkedy z nej v roku 1981 odišiel Rakúšan Kurt Waldheim, napísala agentúra Associated Press.
     

Luxemburský Wort citoval nemenovaných nemeckých vládnych predstaviteľov, ktorí uviedli, že Merkelová, ktorá vlani získala svoj tretí mandát kancelárky, lobovala za funkciu na čele OSN pri svojej nedávnej návšteve Washingtonu.
     

Keď Merkelová skončí na čele najväčšej ekonomiky Európskej únie, funkciu v OSN neplánuje, povedal dnes jej hovorca Steffen Seibert. Na svojom oficiálnom konte na Twitteri uviedol, že správa novín "nemá žiadne opodstatnenie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies