Merkelovej CDU vyzýva po kolínskych útokoch na prísnejšie azylové zákony

NETKY.SK • 9 Január 2016, 14:16 • 2 min
Merkelovej CDU vyzýva po kolínskych útokoch na prísnejšie azylové zákony

BERLÍN - V reakcii na sexuálne napadnutia a krádeže zo silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, z ktorých sú obviňovaní väčšinou cudzinci, vyzvala dnes Kresťanskodemokratická únia (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej na prísnejšie zákony týkajúce sa zaobchádzania so žiadateľmi o azyl.

slovakia

left justify in out

Po správach o útokoch na ženy, ktorých sa podľa opisu policajtov dopustili skupinky mužov prevažne arabského či severoafrického pôvodu, začali Nemci vyzývať na prísnejšie kontroly, vysvetľuje agentúra AP. Spolková republika prijala totiž len v samotnom roku 2015 na svoje územie takmer 1,1 milióna migrantov.


Agentúra DPA informovala, že predstavenstvo CDU dnes na svojom zjazde v Mainzi schválilo návrh zahŕňajúci posilnenie právomocí polície pri kontrole identifikačných dokladov, ako aj možnosť

neposkytnúť azyl cudzincom, ktorí boli usvedčení zo zločinov a odsúdení - hoci aj len podmienečne.
Tento návrh kresťanských demokratov musí ešte schváliť nemecký parlament.


Nemecké ministerstvo vnútra v piatok potvrdilo informácie, že medzi aktérmi násilností počas osláv príchodu nového roka v Kolíne boli žiadatelia o azyl.


Podľa vyjadrenia hovorcu ministerstva už polícia pozná mená niekoľkých desiatok osôb spojených s hromadným prepadávaním v kolínskych uliciach, kde boli obeťami prevažne ženy. Medzi týmito identifikovanými osobami je 18 žiadateľov o azyl v Nemecku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies