Merkelovej bavorskí spojenci z CSU privítali jej rozhodnutie uchádzať sa o úrad

NETKY.SK • 21 November 2016, 09:06 • 2 min
Merkelovej bavorskí spojenci z CSU privítali jej rozhodnutie uchádzať sa o úrad

MNÍCHOV - Šéf konzervatívnych spojencov nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Bavorsku, Horst Seehofer zo sesterskej Kresťanskosociálnej únie (CSU), privítal jej dnes ohlásené rozhodnutie uchádzať sa v budúcoročných jesenných voľbách aj o štvrté obdobie v úrade. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Chceme teraz získať dôveru obyvateľstva na ďalšie štyri roky, a preto je dobré, že máme jasno," vyhlásil Seehofer cestou na stretnutie CSU v Mníchove, metropole spolkovej republiky Bavorsko.

 

CSU a Kresťanskodemokratická únia Nemecka (CDU), na čele ktorej 62-ročná Merkelová stojí, tvoria v nemeckom parlamente blok. Majú však spor pre Merkelovej migračnú politiku otvorených dverí.

 

Kancelárka Merkelová dnes verejne potvrdila, že sa bude uchádzať aj o štvrté funkčné obdobie v úrade. "Chcem ďalej slúžiť Nemecku... v týchto ťažkých a neistých časoch," uviedla nemecká líderka na tlačovej konferencii v Berlíne. "Som pripravená viesť volebnú kampaň, ktorá bude odlišná od ktorejkoľvek predtým," dodala. "O tomto rozhodnutí som premýšľala donekonečna... som však znovu pripravená kandidovať do úradu," povedala po rokovaniach s najvyššími predstaviteľmi svojej strany v centrále CDU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies