Merkelová zmenila názor: Chce znižiť počet utečencov a zachovať otvorené hranice v rámci EÚ

NETKY.SK • 6 Január 2016, 22:56 • 2 min
Merkelová zmenila názor: Chce znižiť počet utečencov a zachovať otvorené hranice v rámci EÚ

WILDBAD KREUTH - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes vyhlásila, že chce obmedziť prílev migrantov do EÚ a zároveň zachovať voľný pohyb osôb v rámci únie, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa veľmi dôležité, aby sme dosiahli zreteľné obmedzenie prúdu migrantov.. ale aby sa súčasne zachoval voľný pohyb osôb v rámci Európskej únie," povedala Merkelová novinárom počas zasadnutia vládnej Kresťansko-sociálnej únie (CSU) v letovisku Wildbad Kreuth na juhu Bavorska.

 

Zdôraznila pritom, že schengenská zóna bez hraničných kontrol je "motorom ekonomického rozvoja a prosperity".

 

Bavorská CSU je sesterskou stranou Merkelovej kresťanských demokratov. Kancelárka je pod silnejúcim tlakom nespokojencov z vlastného konzervatívneho bloku, ktorí požadujú zníženie počtu žiadateľov o azyl prichádzajúcich do Nemecka, kam ich vlani prišiel viac ako milión. Tvrdší postoj v tomto smere požaduje najmä CSU, keďže väčšina migrantov prichádza do Nemecka práve cez Bavorsko.

 

Merkelová ale napriek tomu tento týždeň odmietla návrh bavorského premiéra a šéfa CSU Horsta Seehofera, podľa ktorého by sa mal obmedziť prílev migrantov prichádzajúcich do krajiny na 200.000 ročne. Odmieta tiež návrhy niektorých konzervatívcov na uzavretie nemeckých hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies