Merkelová zdôraznila význam právneho poriadku v Číne ako základ spolupráce

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 08:54 • 2 min
Merkelová zdôraznila význam právneho poriadku v Číne ako základ spolupráce

PEKING - Nemecká kancelárka Angela Merkelová zdôraznila dnes význam právneho poriadku v Číne ako základ spolupráce medzi oboma krajinami. Slová predsedníčky nemeckej vlády, ktorá je momentálne na trojdňovej návšteve tejto ázijskej krajiny, cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Je vždy dôležité, aby naše spoločnosti a kooperačné projekty mali bezpečné prostredie, založené na pravidlách. Dialóg o právnom poriadku i o ľudských právach má veľký význam. Ovplyvňuje to množstvo legislatívnych oblastí vrátane spotrebiteľov a verejných inštitúcií," uviedla Merkelová v Pekingu.

 

Na stretnutí vládnych delegátov sa zúčastnili nemeckí ministri zahraničných vecí a financií Frank-Walter Steinmeier a Wolfgang Schäuble, ako aj štyria ďalší rezortní šéfovia z Berlína. Stretnutie otvoril čínsky premiér Li Kche-čchiang.

Čínsko-nemecké medzivládne konzultácie sa konajú každé dva roky. Tohto roku sa očakáva, že budú zamerané na celosvetovú bezpečnosť, bilaterálne obchodné vzťahy, možnú klasifikáciu Číny ako trhovej ekonomiky a nedávne opatrenia Pekingu voči mimovládnym organizáciám pôsobiacim v krajine.

 

Čínsky kabinet totiž v apríli schválil kontroverzný zákon, ktorý posúva zahraničné mimovládne organizácie pod priamu správu bezpečnostných úradov.

 

Merkelová pricestovala na návštevu Číny v nedeľu; v úvodný deň navštívila Pekinskú univerzitu, kde jej udelili čestný doktorát. V utorok ju čaká návšteva mesta Šen-jang na severovýchode Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies