Merkelová zagratulovala novej britskej premiérke Mayovej k prevzatiu funkcie

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 06:31 • 2 min
Merkelová zagratulovala novej britskej premiérke Mayovej k prevzatiu funkcie

LONDÝN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová zagratulovala v stredu večer novej britskej premiérke Therese Mayovej, ktorá sa ujala postu ministerskej predsedníčky iba ako druhá žena v dejinách tejto ostrovnej krajiny. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Berlína.

slovakia

left justify in out

Merkelovej hovorca Steffen Seibert spresnil, že nemecká líderka telefonicky zaželala Mayovej mnoho úspechov v premiérskom kresle a vyjadrila nádej v pokračovanie spolupráce a priateľských vzťahov medzi oboma krajinami, a to i v rámci nastávajúcich rokovaní ohľadom vystúpenia Británie z Európskej únie.

 

Mayová, ktorá prisľúbila britským obyvateľom väčšiu kontrolu nad vlastným životom, súbežne so svojím nástupom do premiérskej funkcie oznámila mená šiestich nových, resp. staronových ministrov.


Rezort diplomacie povedie jeden z hlavných zástancov brexitu a bývalý starosta Londýna Boris Johnson. Vo funkcii nahradil Philipa Hammonda, ktorý sa ujíma postu ministra financií. Ministerkou vnútra sa stala Amber Ruddová, ktorá viedla rezort energetiky, ministrom obrany zostáva Michael Fallon. Novým ministrom pre medzinárodný obchod sa stal Liam Fox, ministrom pre otázky odchodu krajiny z EÚ vymenovala nová premiérka Davida Davisa.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies