Merkelová vyzvala Ukrajinu, aby umožnila Tymošenkovej správnu liečbu

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 11:13 • 2 min
Merkelová vyzvala Ukrajinu, aby umožnila Tymošenkovej správnu liečbu

Merkelová vyzvala Ukrajinu, aby umožnila Tymošenkovej správnu liečbu - Politika Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyzvala Ukrajinu, aby umožnila uväznenej expremiérke Julii Tymošenkovej patričnú liečbu jej ochorení. Zároveň znovu vyhlásila, že ukrajinsk

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyzvala Ukrajinu, aby umožnila uväznenej expremiérke Julii Tymošenkovej "patričnú liečbu" jej ochorení. Zároveň znovu vyhlásila, že ukrajinská opozičná líderka sa môže prísť liečiť do Nemecka.
      Tymošenková (51) drží hladovku na protest proti jej údajnému týraniu v ukrajinskom väzení, kde si odpykáva sedemročný trest odňatia slobody pre obvinenia zo zneužívania právomocí počas pôsobenia v úrade premiérky. Tymošenková tvrdí, že dozorcovia ju bili a vykrúcali jej ruky aj nohy, keď ju nútene odvážali do nemocnice na liečbu jej zhoršujúcich sa bolestí chrbtice.
      Merkelová podľa dnešného vydania nemeckého denníka Kölner Stadt-Anzeiger povedala: "Teraz musíme urobiť všetko, čo sa dá, aby Tymošenková čo najskôr začala dostávať patričnú liečbu svojich zdravotných problémov."

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona