Merkelová vyzvala Nemcov, aby sa postavili proti narastajúcemu populizmu

NETKY.SK • 23 November 2016, 14:05 • 2 min
Merkelová vyzvala Nemcov, aby sa postavili proti narastajúcemu populizmu

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes počas rozpravy v Spolkovom sneme dôrazne vyzvala spoluobčanov, aby sa postavili proti narastajúcemu populizmu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Merkelová počas kľúčovej verejnej rozpravy o rozpočte na rok 2017 vyjadrila obavy o "stabilitu zvyčajného poriadku" a povedala, že verejná mienka sa v súčasnosti formuje veľmi odlišne od predchádzajúceho obdobia a je predmetom manipulácie.

 

Prostredie médií sa celkom zmenilo v dôsledku rozšírenia internetu a kolujú správy, ktoré neboli predtým overené konvenčnými novinárskymi metódami, povedala kancelárka v Bundestagu. Upozornila na zámerne sfalšované správy v médiách a na metódy manipulácie s verejnou mienkou automatizovanými prostriedkami.

 

Predpokladané spoločné hodnoty ako sloboda, demokracia a právny štát už nie sú považované za normálne, povedala.

 

V súvislosti so šírením nenávisti na internete uviedla, že politici to musia riešiť a zasiahnuť regulačnými prostriedkami, ak to bude nevyhnutné. Počas rozpravy sa Merkelová vyslovila proti tomu, aby sa Nemecko oddelilo od zvyšku sveta múrmi v reakcii na medzinárodnú krízu a neistotu. Odpoveďou musí byť skôr spolupráca pri formovaní globalizačného procesu, dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies