Merkelová vyzvala firmy, aby pomohli pri integrácii utečencov

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:50 • 2 min
Merkelová vyzvala firmy, aby pomohli pri integrácii utečencov

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká kancelárka Angela Merkelová požiadala firmy, aby pomohli pri integrácii utečencov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Začlenenie týchto ľudí je dlhodobou a náročnou úlohou, vyhlásila Merkelová pri otvorení medzinárodného autosalónu IAA vo Frankfurte nad Mohanom. "Snažím sa vám dodať odvahy, aby ste všade, kde sa naskytne šanca otvorene jednať s ľuďmi a dať im šancu, to aj urobili," apelovala spolková kancelárka na zhromaždených vrcholových manažérov automobilového priemyslu.

 

Merkelová zopakovala, že Nemecko môže pomôcť len tým, ktorí utekajú pred vojnou alebo politickým prenasledovaním. "Chceme pomôcť tým, ktorí potrebujú ochranu. Tiež však musíme tým, ktorí k nám prichádzajú len z ekonomických dôvodov povedať, aby sme mohli pomôcť tým, ktorí potrebujú ochranu, vy budete musieť našu krajinu opustiť," zdôraznila.

 

Šéf zväzu automobilového priemyslu VDA Matthias Wissmann uviedol, že automobilový priemysel si je vedomý svojej zodpovednosti voči utečencom. "Kvalifikované záujemkyne a záujemcovia sú veľmi vítaní," vyhlásil a vyzval k rozhodnému odporu voči nepriateľstvu voči cudzincom na sociálnych sieťach a na verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies