Merkelová vystúpi s prejavom v Davose, s Trumpom sa však nestretne

NETKY.SK • 19 Január 2018, 13:16 • 2 min
Merkelová vystúpi s prejavom v Davose, s Trumpom sa však nestretne

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa budúcu stredu zúčastní na Svetovom ekonomickom fóre v Davose, teda v deň, ktorý bude zameraný na Európu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok kancelárkin hovorca Steffen Seibert. Podľa jeho slov vystúpi Merkelová s prejavom na každoročnom stretnutí svetových politických lídrov a podnikateľov vo švajčiarskych Alpách a absolvuje tam aj bilaterálne stretnutia, nespresnil však aké.

 

Seibert uviedol, že kancelárka si vybrala stredu, keďže vtedy bude stredobodom Európa a Nemecko. Znamená to tiež, že kancelárka sa nestretne s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, ktorý prednesie svoj prejav pred skončením fóra budúci piatok.

Merkelová bude na fóre reprezentovať najľudnatejšieho člena Európskej únie a zároveň najväčšiu ekonomiku 28-členného bloku, ktorá však určuje aj smerovanie politických debát na starom kontinente. Prestížna konferencia sa uskutoční 23. - 26. januára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies