Merkelová vylúčila zrušenie sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 5 November 2014, 18:37 • 2 min
Merkelová vylúčila zrušenie sankcií voči Rusku

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes opätovne zdôraznila, že Európska únia v žiadnom prípade neuvoľní hospodárske sankcie uvalené na Rusko v súvislosti s ukrajinskou krízou.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov by na zoznamy sankcionovaných osôb mohli pribudnúť lídri separatistickí lídri vymenovaní do funkcií po nedeľňajších kontroverzných voľbách na východe Ukrajiny.
     

"Neexistuje možnosť zmiernenia alebo zrušenia sankcií, ktoré boli uvalené," citovala kancelárku agentúra Reuters. Merkelová súčasne vyzvala na dodržiavanie dohody o prímerí dosiahnutej v septembri v Minsku. Podľa Berlína boli voľby v separatistických oblastiach na východe Ukrajiny jej porušením.
     

"Mali by sme sa znova pozrieť na zoznamy ľudí, ktorí sú teraz na zodpovedných postoch na východe Ukrajiny vďaka týmto nezákonným voľbám. Okrem toho by sme mali zachovať sankcie, ktoré máme," dodala Merkelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies