Merkelová vyjadrila solidaritu pozostalým obetí mníchovského útoku

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 16:06 • 2 min
Merkelová vyjadrila solidaritu pozostalým obetí mníchovského útoku

BERLÍN - Nemecko smúti za obeťami piatkovej streľby v Mníchove a s ich rodinami a priateľmi "zdieľa bolesť".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes po zasadnutí spolkového bezpečnostného kabinetu nemecká kancelárka Angela Merkelová, citovala ju agentúra DPA.

 

Merkelová sa dnes prvýkrát verejne vyjadrila k streľbe, pri ktorej v piatok v Mníchove zahynulo desať ľudí vrátane 18-ročného útočníka - Nemeca iránskeho pôvodu. Ďalších 27 ľudí utrpelo zranenia.

Merkelová podľa agentúry AP ďalej povedala, že nemecké bezpečnostné zložky "urobia všetko, čo bude v ich silách, aby ochránili bezpečnosť a slobodu všetkých ľudí v Nemecku", kde došlo v priebehu jedného týždňa už k dvom smrtiacim útokom.

 

Na adresu pondelňajšieho útoku v regionálnom vlaku a piatkovej streľby v Mníchove, Merkelová uviedla, že oba incidenty sa odohrali na miestach, na ktorých "mohol byť ktokoľvek z nás". Ľudia sú podľa jej slov v kombinácii s minulotýždňovým útokom vo francúzskom meste Nice čoraz ustráchanejší.

 

"Takýto večer a takúto noc je ťažké zniesť... a ešte ťažšie je to znášať, keďže sme v priebehu pár dní zažili toľko hrozných správ," dodala kancelárka.

 

Nemecká polícia po dnešnej prehliadke izby a bytu mladíka, ktorý v piatok spáchal ozbrojený útok v obchodnom stredisku Olympia, vylúčila jeho spojenie s extrémistickou organizáciu Islamský štát. Domnieva sa však, že útočník mohol byť inšpirovaný masakrom, ktorý pred piatimi rokmi spáchal v Nórsku Anders Behring Breivik.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies