Merkelová: Všetkých migrantov prijať nemôžeme

NETKY.SK • 14 Január 2016, 08:11 • 2 min
Merkelová: Všetkých migrantov prijať nemôžeme

FREIBURG - Všetkých, ktorí sa majú horšie ako my, prijať nemôžeme, vyhlásila dnes na akcii Inštitútu Waltera Euckena vo Freiburgu nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová. Šéfka spolkovej vlády v Berlíne vyzvala súčasne na boj proti príčinám masového úteku občanov z viacerých krajín.

slovakia

left justify in out

Merkelová je podľa vlastných slov hlboko presvedčená, že najskôr je potrebné riešiť práve príčiny masovej migrácie obyvateľstva a že treba zlepšiť životné podmienky ľudí v ohrození, vyplýva z informácie tlačovej agentúry DPA.

 

Aj keď Angela Merkelová pripustila, že rýchle riešenie migračnej krízy nie je možné, zdôraznila, že spomínané úlohy už ďalej odkladať nemožno, i keď ide o úlohy storočia.

 

Prijatie utečencov, ktorí pochádzajú z vojnami zmietaných regiónov a sú tam ohrození, je európskou povinnosťou, ktorú navyše možno zvládnuť. Odmietnutie týchto ľudí by podľa nemeckej kancelárky nebolo v súlade s našimi predstavami o hodnotách.

 

Obnovenie riadnych hraničných kontrol v Európe nie je odpoveďou na krízu, konštatovala Angela Merkelová a dodala, že je relatívne naivné domnievať sa, že sa môžeme vrátiť k starému režimu kontrol na štátnych hraniciach. Na to je už svet podľa nej medzičasom priveľmi prepojený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona