Merkelová varovala pred jednostrannými opatreniami na Blízkom východe

NETKY.SK • 6 December 2012, 12:56 • 2 min
Merkelová varovala pred jednostrannými opatreniami na Blízkom východe

Merkelová varovala pred jednostrannými opatreniami na Blízkom východe - Politika Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes v Berlíne rokovala s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, pričom varovala pred jednostrannými opatreniami na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes v Berlíne rokovala s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, pričom varovala pred jednostrannými opatreniami na Blízkom východe. Informovala o tom agentúra AP.

K stretnutiu došlo v napätej atmosfére, pretože Nemecko odmietlo hlasovať proti žiadosti Palestínčanov o štatút v OSN. Zároveň sa v Európe vynárajú obavy ohľadom zámerov Izraela rozšíriť svoje osídľovanie o 3000 nových domov židovských osadníkov na okupovaných územiach.

"Zhodli sme sa, že sa na tom nezhodneme," povedala Merkelová na tlačovej konferencii po rokovaniach s Netanjahuom v súvislosti s izraelskou výstavbou. "V Nemecku veríme, že sa musí pokračovať v práci na dvojštátnom riešení... Musíme pokračovať v pokusoch o rokovania a jednostranným krokom by sa malo vyhnúť," dodala.

Netanjahu povedal, že Izrael si v každom prípade udrží spomenuté územia a odmietol medzinárodnú kritiku na nový projekt výstavby v blízkosti Jeruzalema. 

Lídri oboch krajín mali v stredu spoločnú slávnostnú večeru a dnes ráno absolvovali rozhovory po boku väčšiny svojich ministrov.

Stretnutie týchto dvoch vlád je každoročnou tradíciou a býva všeobecne priateľské, hoci tentoraz prichádza v čase, keď každá zo strán vyjadrila nespokojnosť nad nedávnymi politickými krokmi tej druhej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies