Merkelová varovala Camerona pred rezignáciou Berlína

NETKY.SK • 2 November 2014, 15:59 • 2 min
Merkelová varovala Camerona pred rezignáciou Berlína

BERLIN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová minulý týždeň varovala britského premiéra Davida Camerona pred blížením sa k "bodu, z ktorého už nebude návratu" v súvislosti s jeho presadzovaním zavedenia obmedzení na počet prisťahovalcov na britských ostrovoch.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií zdrojov nemeckého týždenníka Spiegel zverejnených v nedeľu Merkelová Cameronovi počas summitu v Bruseli v súkromní oznámila, že jeho požiadavky sú v priamom rozpore so základnými princípmi fungovania EÚ. A ak na tom bude naďalej trvať, Nemecko už nebude ďalej bojovať za zotrvanie Londýna v bloku. Zdroje z okolia Merkelovej renomovanému periodiku tlmočili odkaz Merkelovej, podľa ktorej Briti vôbec po prvý raz ohrozujú svoju ďalšiu budúcnosť v únii.

 

Cameron žiada od únie zavedenie obmedzení na prisťahovalcov a celkovo lepšie podmienky a reformy bloku v záujme ďalšieho zotrvania Londýna v bloku. Ak sa mu to nepodarí a jeho Konzervatívna strana zostane pri moci aj po budúcoročných voľbách, sľúbil vypísanie referenda o ďalšom zotrvaní v bloku. Camerona pred jeho iniciatívou minulý týždeň varoval aj dnes už bývalý predseda EK José Manuel Barroso. Britov dokonca upozornil na risk "znepriatelenia si prirodzených spojencov v strednej a východnej Európe" a izolácie vlastnej krajiny. Podľa neho je otváranie témy imigrantov v záujme potešenia domácich voličov "historickou chybou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona