Merkelová v Gdaňsku:"Nemcom želám dávku športového šťastia"

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 06:36 • 2 min
Merkelová v Gdaňsku:"Nemcom želám dávku športového šťastia"

Merkelová v Gdaňsku:"Nemcom želám dávku športového šťastia"

slovakia

left justify in out

img

Nemecká kancelárka Angela Merkelová prišla osobne podporiť národný tím v stredu do tréningového kempu v Gdaňsku, kde našli zverenci Joachima Löwa prechodný domov počas futbalových ME 2012 v Poľsku a Ukrajine. 
      Merkelová absolvovala s hráčmi krátke stretnutie a neskôr sa s nimi zúčastnila na spoločnej večere. Nemecká politická líderka je veľkou fanúšičkou nemeckého národného výberu a hráčom po zápasoch zvykne gratulovať aj priamo v šatni.
      Prvú ženu Nemecka priviezla tri dni pred štartom európskeho šampionátu do hotelu Dwor Oliwski v poľskom prístavnom meste striebročná limuzína. "Počas mojej návštevy som vnímala ten nádherný pocit tímového ducha a pocit spolupráce medzi hráčmi. Spoločne s miliónmi fanúšikov v Nemecku si jednoducho želám úspech a potrebnú dávku športového šťastia," povedala Merkelová, ktorú privítal osobne kapitán náročného tímu Philipp Lahm.    
      Možnosť stretnutia s Merkelovou si nenechal ujsť ani šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgang Niersbach a prezident Bundesligy Reinhard a čestný kapitán DFB Uwe Seeler. Rozhovory s Merkelovou považuje za zaujímavé aj reprezentačný tréner Joachim Löw, ktorý dodal, že nikdy nehovoria len o futbale. Nemecká kancelárka však zatiaľ neuviedla, či príde osobne sledovať zápasy aj do Ukrajiny napriek bojkotom pre uväznenie opozičnej líderky Julii Tymošenkovej. Ďalší európski politici vrátane nového francúzskeho prezidenti totiž už avizovali, že do krajiny bývalého Sovietskeho zväzu na šampionát nepocestujú. 
      Nemci vstúpia do finálového turnaja v Poľsku a Ukrajine sobotňajším duelom s Portugalskom, potom 13. júna ich čaká Holandsko a o štyri dni neskôr príde na rad duelom s Dánskom.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies