Merkelová tvrdí, že o svojej minulosti v NDR neklamala

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 14:56 • 2 min
Merkelová tvrdí, že o svojej minulosti v NDR neklamala

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v nedeľu vyhlásila, že o svojej minulosti a živote v bývalom Východnom Nemecku (NDR) nikdy nič netajila.

slovakia

left justify in out

Reagovala tak na novú životopisnú knihu Das erste Leben der Angela M. (Prvý život Angely M.) z pera redaktorov denníkov Die Welt a Bild Günthera Lachmanna a Ralfa Georga Reutha, podľa ktorej sa Merkelová v politike komunistického režimu angažovala viac, než tvrdila. Kancelárka pripúšťa, že kniha môže odhaľovať nové veci, "na ktoré sa jej však doposiaľ nikto nepýtal". Viac zatiaľ obsah knihy, ktorá má vyjsť v utorok, nekomentovala.

Členstvo v komunistickej mládežníckej organizácii FDJ Merkelová síce netajila, podľa knihy však bola tajomníčkou tejto organizácie pre agitáciu a propagandu a bola tiež funkcionárkou odborov. S odvolaním sa na svedkov autori píšu, že kancelárka nebola len apolitickou vedkyňou. V svojich názoroch zastávala cestu demokratického socializmu a bola údajne aj proti zjednoteniu Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies