Merkelová trvá na pozvaní egyptského prezidenta na návštevu Nemecka

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 13:35 • 2 min
Merkelová trvá na pozvaní egyptského prezidenta na návštevu Nemecka

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová trvala dnes na svojom rozhodnutí stretnúť sa s egyptským prezidentom Abdalom Fattáhom Sísím počas jeho návštevy Berlína v júni tohto roka. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Pozvanie pre Sísího trvá," uviedol hovorca tlačového oddelenia nemeckej vlády v reakcii na vyjadrenie predsedu nemeckého Spolkového snemu Norberta Lammerta. Ten v utorok povedal, že sa so Sísím nestretne pre aktuálnu ľudskoprávnu situáciu v Egypte.
     

Lammert písomne upovedomil o svojom rozhodnutí nestretnúť sa so Sísím aj egyptské veľvyslanectvo v Berlíne.
     

"Namiesto dlho očakávaného stanovenia termínu parlamentných volieb (v Egypte) zažívame niekoľko mesiacov systematické prenasledovanie opozičných skupín v spojení s hromadným zatýkaním, odsúdeniami na mnoho rokov väzenia a nepochopiteľným počtom trestov smrti," citovalo Lammertov list egyptskej ambasáde tlačové oddelenie nemeckého Bundestagu.
     

V liste sa tiež písalo, že Lammert nevidí žiadnu podstatu v rozhovore s egyptskou hlavou štátu. Oficiálna návšteva prezidenta Sísího v Nemecku je naplánovaná na 3.-4. júna tohto roka.
     

Bývalý egyptský prezident Muhammad Mursí a ďalších vyše 100 členov jeho Moslimského bratstva dostali v sobotu v Káhire trest smrti v súvislosti s hromadným útekom väzňov v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies