Merkelová telefonovala s Trumpom a potvrdila, že sa teší na spoluprácu

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:46 • 2 min
Merkelová telefonovala s Trumpom a potvrdila, že sa teší na spoluprácu

BERLÍN - Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová hovorila dnes telefonicky s víťazom amerických prezidentských volieb Donaldom Trumpom, informovali dnes v Berlíne oficiálne vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Merkelová úspešnému republikánskemu kandidátovi zagratulovala k zvoleniu do najvyššej ústavnej funkcie USA a súčasne mu povedala, že sa teší, že ho bude môcť osobne pozdraviť "najneskôr na summite krajín G20 v Nemecku", uviedla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na druhého hovorcu spolkovej vlády Georga Streitera.

 

Dejiskom spomínanej vrcholnej schôdzky krajín G20 bude začiatkom júla 2017 severonemecké prístavné mesto Hamburg.

 

Nemecká kancelárka počas telefonátu opätovne podčiarkla, že obe krajiny spájajú spoločné hodnoty, a deklarovala pripravenosť na úzku spoluprácu s Trumpom na ich báze.

 

Líderka nemeckej spolkovej vlády a Kresťanskodemokratickej únie (CDU) už krátko po amerických prezidentských voľbách uviedla, že by rada spolupracovala s novozvoleným prezidentom pod podmienkou, že obe krajiny budú aj naďalej rešpektovať hodnoty ako demokracia, sloboda, právo a rešpekt voči menšinám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies