Merkelová: Summit neprinesie závažné rozhodnutia, ale určí ďalšie smerovanie EÚ

NETKY.SK • 7 September 2016, 14:12 • 2 min
Merkelová: Summit neprinesie závažné rozhodnutia, ale určí ďalšie smerovanie EÚ

BERLÍN – Bratislavský summit nebude vrcholnou schôdzkou, ktorá prinesie závažné rozhodnutia, ale stretnutím stanovujúcim agendu, na základe ktorej budeme postupne krok za krokom dosahovať nami vopred stanovené záväzky, uviedla nemecká kancelárka Angela Merkelová. TASR o tom dnes informoval hovorca nemeckej vlády.

slovakia

left justify in out

Podľa Merkelovej slov je dôležité od samotného začiatku stavať budúcnosť EÚ spoločne, pokojne a s rozvahou. Nemecko ako zakladajúci člen EÚ a jeden z najväčších členských štátov podľa jej slov prijíma svoju zodpovednosť za budúcnosť EÚ.

 

Zároveň ocenila, že neformálny summit 16. septembra sa uskutoční v Bratislave, a nie v Bruseli. Ako ďalej informoval hovorca, podľa kancelárky je dôležité rokovať s čo možno najväčším počtom zainteresovaných aktérov ešte pred samotným bratislavským summitom.

 

Rokovaniam dominovali a dominujú témy ako bezpečnostná otázka, konkurencieschopnosť EÚ a potreba ponúknuť mladým ľuďom v Európe dobré vyhliadky do budúcnosti. Uvítala by, ak by výsledky rokovania boli prijateľné pre čo možno najväčší počet členských štátov.

 

Počas nedávnej návštevy Varšavy k týmto kľúčovým témam v súvislosti s Európou pridala i ekonomickú prosperitu. "Európania budú akceptovať iba takú Európu, ktorá sa zaviaže, že im poskytne prosperitu," uviedol hovorca nemeckej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona